El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la querella de Manos Limpias contra Artur Mas per rebel·lió i sedició. El sindicat col·lectiu de funcionaris públics va presentar la denúncia com una ampliació de la presentada anteriorment arran dels fets del 9-N, aquesta sí admesa a tràmit. Però el TSJC considera que els fets que es descrivien al text nou eren completament diferents, i que com a tals, si s'escaiés, haurien d'haver estat tractats de manera independent. Finalment, però, el TSJC conclou que al relat de la querella no es donen "de cap manera" els elements que defineixen els delictes de rebel·lió i sedició. És per això que l'ha desestimat.

El TSJC s'ha sumat així a l'opinió que ja va formular en el seu moment la Fiscalia, que concloïa que els fets descrits a la querella no eren constitutius de delicte. En aquest sentit, els magistrats expliciten que els dos il·lícits penals que Manos Limpias imputava a Mas representen dues figures delictives molt diferents. Mentre la rebel·lió és un delicte "contra la Constitució", la sedició és un delicte "contra l'ordre públic". El primer requereix, segons el tipus penal referit, "un alçament violent i públic". El segon, a més, que sigui "tumultuari", és a dir, que sigui "caòtic, anàrquic, inorgànic o en tropell".

Un cop definits aquest extrems, el TSJC assegura que en el cas de la querella, no es donen "de cap manera" els elements dels tipus penals referits, per la qual cosa "s'ha de concloure, sense més", que els fets relatats en el "mal anomenat escrit d'ampliació de querella, no justifiquen l'apertura d'un nou procés penal".