30 de octubre de 2015
30.10.2015
Declaracions de Santi Vila

"Sense Mas com a president, no hi haurà més alternativa que concórrer a eleccions"

El conseller diu que és "conscient" que la negociació entre Junts pel Sí i la CUP és "fràgil i delicada"

30.10.2015 | 15:32
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat aquest divendres que Catalunya es veuria abocada a uns nous comicis si Artur Mas no és investit president. "Sense Mas com a president, no hi haurà més alternativa que concórrer a eleccions", ha afirmat a la sortida de la inauguració d'un congrés al World Trade Center de Barcelona. El conseller ha dit que és "conscient" que la negociació entre Junts pel Sí i la CUP és "fràgil i delicada". Segons publica 'La Vanguardia', Vila és un dels consellers crítics amb la resolució independentista aprovada per Junts pel sí i la CUP i així ho va expressar en la reunió del Consell Executiu dimarts passat.

Segons aquest rotatiu, el conseller de Territori també s'hauria mostrat crític amb les paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. A més de Vila, sempre segons 'La Vanguardia', també haurien mostrat la seva disconformitat amb la resolució de desobediència al Tribunal Constitucional els consellers Andreu Mas-Colell, Jordi Jané, Felip Puig i Irene Rigau. Davant d'aquestes observacions crítiques, Mas els hauria contestat: "Aleshores, què m'esteu demanant? Que hi hagi eleccions?".

Preguntat pels mitjans sobre la reunió del Consell Executiu, Vila ha contestat que el contingut de la trobada és secret i ha posat de manifest que és "molt important" que es faci la investidura del president per evitar que el país pateixi amb un govern en funcions que "no té prou poder per prendre decisions importants". "Confio que la nova legislatura no comenci ensopegant i portant-nos a un carreró sense sortida. Sense Mas com a president, no hi haurà més alternativa que concórrer a eleccions", ha subratllat.

Vila ha evitat valorar el contingut de la resolució pactada per Junts pel Sí i la CUP i ha apuntat que es pot "millorar i enriquir" quan comenci a tramitar-se al Parlament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook