La Generalitat ha decidit apartar de les seves funcions el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, imputat pel cas del 3%, que investiga el suposat pagament de comissions il·legals a CDC a canvi d'obres públiques.

Fonts del departament d'Economia de la Generalitat van confirmar així la informació publicada ahir, i van explicar a Efe que Rosell no ha estat destituït perquè, com que el cas està sota secret de sumari, no hi ha de moment base judicial per justificar un acomiadament, ja que aquest podria considerar-se «improcedent».

Paral·lelament, l'exdirector general d'Infraestructures de la Generalitat Josep Antoni Rosell no va assistir ahir al registre dels maletins que els investigadors li atribueixen en el marc del cas del 3% de presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

L'anàlisi de la documentació trobada en quatre maletins, dels quals dos ja van ser oberts dies enrere, té per objectiu determinar, entre d'altres assumptes, la relació entre els responsables de l'empresa constructora Teyco i l'exalcalde de Torredembarra Daniel Massagué (CiU).

En aquest sentit, els investigadors intenten determinar si CDC va obtenir comissions il·legals de la constructora a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per aquesta formació.

La jornada d'investigació d'ahir va començar a les 9.30 hores del matí amb l'assistència dels membres de la defensa de Rosell, el personal del jutjat i efectius de la Guàrdia Civil.

El passat dia 27, quan es va procedir a obrir una caixa forta -en la qual es van trobar 80.000 euros- i els dos primers maletins que la investigació atribueix a Rosell, l'exnúmero dos de l'empresa pública Infraestructures.cat va guardar silenci davant del jutge.