El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, va confirmar que es va reunir dimecres amb l'expresident Jordi Pujol, amb el qual s'ha vist fins a sis vegades en l'últim any, però va considerar «terrible» que hagi sortit a la llum i va suggerir que és objecte de «seguiments especials».

Mas va comparèixer ahir al matí davant la Diputació Permanent del Parlament a petició pròpia per donar explicacions de la gestió de la Generalitat en la contractació d'obra pública després del cas obert del 3% en contra del seu partit, CDC, i algun alt càrrec del Govern per presumptes comissions il·legals en adjudicacions públiques.

En el torn de rèpliques, Mas va sortir al pas de la pregunta de diversos grups sobre la informació publicada per Economia Digital, segons la qual Mas i Pujol es van reunir al domicili d'un íntim amic de l'expresident català dimecres passat al matí, poc abans que la Guàrdia Civil registrés la seu de CDC.

Mas es va mostrar «sorprès» per aquesta informació, però va deixar clar que no té «mai problemes a respondre aquest tipus de preguntes»: «Sí que m'hi vaig veure. I no és la primera vegada que ens veiem des que va passar el que va passar, des del juliol del 2014, quan va fer aquesta confessió -la que tenia comptes a l'estranger sense declarar-, l'he vist quatre, cinc o sis vegades».

«És un delicte veure a algú? Ho plantegen com si fos una falta, un problema. Sí, l'he vist, i què? I el tornaré a veure. On està el problema? He d'explicar les converses privades amb Pujol, o fins i tot les polítiques, si és que en tinc alguna? No ho veig necessari», va prosseguir.

Mas va relatar que es va reunir amb Pujol a les 9 del matí i va sortir a les 10.15 hores, quan se li «va advertir del que estava passant» a la seu del partit. «En el moment que vaig tenir coneixement del que estava passant a la seu de CDC, li vaig dir: president, me'n vaig immediatament, perquè ara m'he d'ocupar d'altres coses», va explicar.

Però per al president català, la pregunta és «si hi ha algú que segueix algú per saber aquestes coses», cosa que ha qualificat de «terrible» i «increïble».

«Facin-se aquesta pregunta: com pot ser que amb tan poca diferència de temps aquestes coses surtin a la llum de la manera com ha sortit i per part de qui ho ha tret? O és que aquí hi ha seguiments especials? Qui els fa? Per quin motiu? Per què em fiquen a mi pel mig? Això no té a veure tampoc gens amb el moment amb què vivim?», es va preguntar de forma crítica.