23 de octubre de 2015
23.10.2015

L'obra que va justificar l'encariment del Nexe va ser contractada dos cops

23.10.2015 | 06:30

L'actuació que va fer encarir l'obra investigada, la del centre Nexe de Sant Fruitós, no només va fer apujar el preu total en 35.500 euros, sinó que, a més, segons va publicar ahir Regió7 -del mateix grup editorial que Diari de Girona- va tornar a ser contractada al cap de cinc mesos. En concret, la Guàrdia Civil va localitzar dimecres a l'Ajuntament l'expedient de contractació d'uns treballs al Nexe, la instal·lació d'unes mampares, que ja havien estat inclosos en la modificació d'obra aprovada cinc mesos abans.
La construcció del centre va començar a inici del 2009, impulsada a partir dels ajuts de l'anomenat pla Zapatero. En la part final de les obres, el ple municipal de l'Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar una modificació de l'obra, que la feia encarir el 2,7%.
El valor concret d'aquella modificació era de 35.587 euros, una quantitat similar a la donació de 34.000 euros que l'empresa constructora de les obres, Grup Soler, va fer posteriorment a la fundació de CDC, la qual cosa ha motivat la investigació judicial sobre el cas, davant la possibilitat que es tracti del pagament de la comissió il·legal del 3% a canvi de l'obra del Nexe.
Segons l'acord de ple d'aquell 23 de desembre del 2009, la modificació de l'obra es va justificar per la instal·lació d'unes mampares corredisses a l'interior de la sala gran del Nexe, perquè permetessin dividir l'espai en cas que hi confluïssin dues activitats. La modificació de l'obra també preveia la col·locació d'unes guies per instal·lar les mampares i la instal·lació de dues portes tallafocs al soterrani. Tot plegat feia pujar el cost de l'obra en 35.587 euros. Es dóna el cas que, només uns dies després d'aquella modificació, l'Ajuntament ja va aprovar el certificat final d'obra.
Cinc mesos després, el maig del 2010, l'Ajuntament va aprovar un expedient de contractació d'una fusteria per executar les mateixes mampares.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema