14 de octubre de 2015
14.10.2015

Felip VI i Artur Mas coincideixen per primer cop des del 27-S

El president de la Generalitat encaixa la mà al monarca al Fòrum Iberoamericà a Barcelona

14.10.2015 | 06:30
El rei Felip VI saluda Mas davant la presència de la delegada María de los Llanos de Luna.

El rei Felip VI i el president català, Artur Mas, van coincidir ahir en l'obertura del XVI Fòrum Iberoamèrica a l'Hotel Majestic de Barcelona, que acull durant dos dies uns debats sobre la revolució digital amb líders polítics i socials, empresaris i intel·lectuals de més de 20 països.
Al voltant de les onze del matí va arribar el monarca, que a les portes de l'hotel on se celebren les jornades es va saludar amb el president de la Generalitat, amb la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i amb els dos copresidents del Fòrum Iberoamèrica, Ricardo Lagos i Fernando Henrique Cardoso.
 Una vegada dins, el rei Felip -en la seva primera visita a Catalunya després del 27S- i Mas van encaixar la mà a diversos assistents als debats, entre ells l'expresident del Govern Felipe González, l'expresident uruguaià Julio María Sanguinetti, Salvador Alemany (Abertis), César Alierta (Telefónica), Isidre Fainé (CaixaBank), Javier Godó (Grup Godó) i Juan Luis Cebrián (Prisa).
L'arribada del monarca i del president de la Generalitat va coincidir amb la primera pausa en els debats, després de la inauguració a càrrec de Lagos.
 Després d'uns minuts de salutacions i breus converses, Mas va tornar al Palau de la Generalitat per presidir la reunió de cada dimarts del Govern, pel que no va poder quedar-se a les sessions de debat del Fòrum.
Felip VI va assistir a la següent taula rodona programada, moderada pel periodista Iñaki Gabilondo, sobre el paper d'Iberoamèrica en el futur de l'economia global.
Segons va informar l'organització, el Fòrum Iberoamèrica celebra aquest any la seva setzena edició, amb la revolució digital com a tema central de l'agenda. Al llarg de dos dies de conferències i reunions, els assistents analitzaran les diverses vessants de l'impacte transformador de la tecnologia als països iberoamericans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema