10 de octubre de 2015
10.10.2015

La Guàrdia Civil registra l'Institut de Serveis Socials de Tarragona

Investiguen l'adjudicació i pròrroga del servei d'assistència a l'immigrant entre 2010 i 2012

10.10.2015 | 06:30

Agents de la Guàrdia Civil van registrar ahir la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), situat a la plaça Prim de Tarragona, a la recerca de documentació per l'anomenat cas Ini?pro, que va denunciar la CUP i que va provocar la dimissió del seu gerent, Antonio Muñoz.
La CUP va denunciar el cas a Fiscalia abans de tenir representació municipal després d'informacions publicades arran de la denúncia de treballadors de l'Institut, que van assegurar que el 2010 l'IMSST va adjudicar a Inipro un servei d'assistència a l'immigrant a través de la fórmula legal de convidar tres empreses a participar en un concurs, de les quals una es va retirar, Inipro va guanyar i la que va perdre, Itinere, era també dels mateixos accionistes que ?Ini?pro.
A més, tampoc no quadraven les dates d'enviament de pressupostos, anteriors a la convocatòria del procediment negociat sense publicitat i, també, es donava el cas que tant Inipro com Itinere estaven molt vinculades al PSC, partit que controlava -i controla- l'IMMST quan es van denunciar els fets.
Fonts pròximes al cas van dir que el procediment negociat del 2010 era legal, però es va prorrogar els anys 2011 i 2012 de forma irregular i els agents busquen documentació relacionada amb aquestes pròrrogues i no preveuen efectuar cap detenció. En esclatar el cas, l'equip de govern de Tarragona (PSC) va ordenar una auditoria interna que va detectar aquestes pròrrogues, que pujaven a un total de 137.369 euros.
La portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, va manifestar a les portes de l'IMSST que l'Ajuntament col·laborarà plenament amb la justícia i que ja van prendre mesures en conèixer el cas, com la citada auditoria i canviar el gerent. Floria considera que és un cas d'"una mala praxi, no d'una intencionalitat punible".
Iniciatives i Programes (Inipro) i Itinere formen part del mateix grup empresarial, però "són empreses totalment diferents", van explicar fonts d'Itinere. Aquesta mateixa font va desvincular l'empresa del PSC i va argumentat que el desajust entre les dates del pressupost i l'obertura del procediment negociat entra en la normalitat dels procediments administratius. "És possible que ens demanessin pressupost i que molt després decidissin obrir el concurs. El que és clar és que a nosaltres no ens van adjudicar res", va exposar.
De la seva banda, la denunciant del cas, la CUP, va mostrar la seva satisfacció per l'avenç de les investigacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema