Després d'unes hores, Protecció Civil va desactivar ahir a la tarda el el Plaseqcat un cop es va aturar la fuita d'etilè a l'empresa química Dow Chemical de la Pobla de Mafumet. Tot i que inicialment la companyia havia informat que la fuga era de propilè, hores més tard va puntualitzar que era d'etilè, un producte que no és tòxic però sí que és inflamable. Segons l'empresa, la fuita estava aturada i la situació era "de seguretat". Amb tot, una de les torxes va seguir cremant aquest producte barrejat amb nitrogen per inertitzar-lo.

Els tècnics de Medi Ambient van confirmar que no hi ha risc per la ciutadania. La companyia va obrir una investigació per saber les causes de la incidència.

Un cop desactivada l'alerta del pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya, el Plaseqcat, es van retirar els efectius dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També van marxar del lloc els tècnics de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que van fer anàlisis de l'aire.