El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha evitat entrar en "la picabaralla" amb el ministre de Justícia, Rafael Català, que ha criticat els Mossos d'Esquadra per una suposada manca de vigilància a les instal·lacions de l'AVE després del possible sabotatge. "No s'ho mereixen els milers d'usuaris afectats", ha raonat, que allò que volen és que és busquin "solucions". El conseller ha defensat la policia catalana i ha remarcat que ja s'acumulen 14.000 hores de patrullatge en l'àmbit del metall, una àrea on s'inclou la vigilància de les vies ferroviàries. Jané ha subratllat que els furts al sector han baixat un 35% en els darrers 5 mesos i ha recordat "detencions" recents de lladres sorpresos 'in fraganti'.

El conseller d'Interior ha volgut reaccionar davant dels mitjans de comunicació després d'escoltar les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha criticat aquest divendres al matí els Mossos d'Esquadra per una suposada manca de vigilància a les instal·lacions de l'AVE.

Però no ho ha fet "per entrar en la picabaralla" sinó únicament per aportar dades "objectives" que demostren la tasca que fan els Mossos. Segons Jané, la policia catalana treballa coordinadament amb ADIF i Renfe i ha dedicat un total de 14.000 hores de patrullatge a instal·lacions de l'àmbit del metall, l'àrea on s'inclouen les infraestructures ferroviàries.

Gràcies a la feina dels Mossos, ha remarcat, en els darrers 5 mesos els furts en aquest sector s'han reduït en un 35% i s'han produït "importants" detencions de lladres als quals s'ha sorprès "in fraganti" apoderant-se de grans quantitats de coure.