El nou líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, va afirmar ahir que li faria "il·lusió" ser el president del seu partit després del congrés previst per abans d'estiu i, sobre l'actual presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, va apuntar que aviat assumirà "una responsabilitat institucional".

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, García Albiol es va referir a Sánchez-Camacho i, després d'apuntar que ell només té "paraules d'agraïment" cap a ella, va negar que hagi de "desaparèixer del mapa" de la política.

"Tindrà responsabilitats institucionals en els pròxims mesos", va assegurar, sense precisar, això no obstant, quines podrien ser, i únicament es va limitar a assenyalar que seran "les que li corresponguin" i que podria assumir-les amb anterioritat al congrés del PPC previst per "abans de l'estiu".

Segons García Albiol, el càrrec institucional que pugui assumir Sánchez-Camacho no té per què ser incompatible amb la presidència del PPC, que molt probablement seguirà ocupant, ha dit, fins al congrés del partit.

Va admetre, en aquest punt, que a ell li faria "il·lusió" assumir la presidència del PPC si els militants així ho volen i ho decideixen quan se celebri el proper congrés de la formació.

Discrepàncies amb Aznar

Sobre les paraules de Jose María Aznar, Albiol va afirmar que "no comparteix tot el que diu" l'exlíder del PP sobre els mals resultats obtinguts pel seu partit en les eleccions catalanes, i que les coses "no són tan senzilles ni simples".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, García Albiol es va referir a les declaracions d'ahir d'Aznar en les quals va criticar l'actual direcció del PP per no haver estat capaç d'aconseguir més vots no independentistes i que aquests hagin anat a parar a Ciutadans (C's).

Segons l'actual líder del PPC al Parlament, les reflexions que fa Aznar "mereixen ser escoltades", però "no tot el que diu ho comparteixo", ja que les coses que expliquen la disminució de vots i d'escons del PPC "no són tan senzilles ni simples". Va recordar, en aquest sentit, que per al PP "els últims anys han estat molt durs i pel camí s'han quedat persones" que ja no confien en el seu partit, cosa que no treu, ha matisat, "que s'hagin pogut cometre errors".