Creu Roja va atendre un total de 40.724 persones grans a Catalunya durant el 2014, un 70% de les quals eren dones. La directora de l'àmbit de la Gent Gran i Atenció a la Dependència de l'entitat, Susanna Roig, ha alertat que es tracta d'una tendència a l'alça perquè "moltes persones grans han esdevingut el pilar econòmic de la família degut a la crisi". Per segon any consecutiu, Creu Roja ha celebrat el Dia Internacional de les Persones Grans a Montserrat i ha aplegat unes 600 persones. L'objectiu de la trobada és donar l'oportunitat a les persones grans de fer activitats que normalment no poden realitzar. Entre d'altres, han visitat el museu de Santa Cecília i han assistit a la missa a la Basílica.

La directora de l'àmbit de la Gent Gran i Atenció a la Dependència de Creu Roja, Susanna Roig, ha explicat que durant els darrers anys la gent gran ha sigut un col·lectiu "invisible" perquè cobrava una pensió i la crisi no l'afectava. Amb tot, Roig creu que també s'ha vist perjudicat perquè "ha deixat de rebre suport per part dels familiars per complementar pensions baixes" o, en canvi, "ha esdevingut el pilar de la família" perquè han sigut ells els que han hagut d'ajudar econòmicament a altres membres. Aquesta situació, segons Roig, ha provocat que Creu Roja hagués de destinar més recursos a "incentivar programes de necessitats bàsiques com l'alimentació i la higiene" o a combatre la pobresa energètica.

La directora també ha assegurat que la tendència a l'alça es manté aquest any 2015 perquè, tot i un possible repunt de l'economia, "la gent gran continua tenint les pensions congelades i molt minses". "No es podrà donar la volta a la situació fins d'aquí a molt temps", ha afegit Roig. Les persones grans constitueixen un dels col·lectius prioritaris per a la Creu Roja i durant l'any 2014, es van atendre 40.724 persones grans a Catalunya a través de diferents programes i activitats per afavorir l'envelliment actiu i grupals com la que s'ha celebrat aquest dimecres a Montserrat. Una trobada que s'ha fet amb l'objectiu que els usuaris "surtin de casa i puguin conèixer altres persones grans que formen part de la família de la Creu Roja".

Aquesta segona trobada de persones grans a la muntanya de Montserrat s'ha celebrat un dia abans del Dia Internacional de la Gent Gran i ha inclòs un ampli programa d'activitats relacionades amb la muntanya i l'Abadia de Montserrat. La pluja que ha caigut de forma intermitent ha obligat a modificar lleugerament el programa i a realitzar les activitats sota cobert. Els assistents també han pogut trobar informació de serveis i de projectes de la Creu Roja, com ara el programa VBellesa Activa (de promoció de l'envelliment actiu) o els programes tecnològics com la Teleassistència Domiciliària, Teleassistència Mòbil o el Localitzador Personal per a persones amb Alzheimer i altres deterioraments cognitius.