Francesc Homs, un dels responsables de la campanya electoral de Junts pel Sí, ha augurat ja una majoria sobiranista "clara i nítida" a favor de la independència al Parlament, l'objectiu, ha dit, que s'havia marcat la candidatura. "La sensació que tenim, amb tota la prudència, apunta que aquesta majoria sobiranista de manera clara i nítida a favor de la independència és un fet", ha dit Homs, que ha comparegut acompanyat per Lluís Salvadó, d'ERC, i l'independent Oriol Soler. El convergent ha constatat que la convocatòria ha estat un èxit perquè la mobilització ha estat major que en tots els referèndum que s'han celebrat des del restabliment de la democràcia, inclòs el de la Constitució.

Junts pel Sí ha fet una primera valoració breu de l'enquesta de TV3 i de l'elevada participació que sembla que es registrarà en aquestes eleccions. Homs ha apuntat que l'objectiu era que hi hagués una majoria sobiranista que defensés la independència "de forma desacomplexada" i sembla, ha dit "amb tota la prudència", que serà així.

Ha celebrat especialment les dades de participació, que demostren que Catalunya "ha aconseguit fer el plebiscit que no li havien deixat fer". De fet, ha apuntat que no hi ha hagut cap referèndum des del restabliment de la democràcia que hagués tingués la participació que sembla que es registrarà el 27-S, fins i tot la Constitució. "Aquells que ens han parlat sempre sobre com havíem d'interpretar la Constitució i ens la van posar com a pedra filosofal els recordo que en el referèndum de la Constitució hi va haver en aquest país una participació del 67,9% i de ben segur que el poble de Catalunya s'ha mobilitzat avui molt més", ha remarcat.

Per la seva part, Oriol Soler, un altre dels coordinadors de la campanya, ha constatat que han aconseguit celebrar el referèndum plebiscitari que l'Estat no havia permès fer. "Ni els del sí, ni els del no ni els observadors internacionals. Ningú qüestiona que això ha estat un referèndum plebiscitari", ha dit.

Soler ha donat les gràcies a tots els apoderats i candidats, i també ho ha fet el republicà Lluís Salvadó, que ha apuntat que Catalunya "ha tornat a demostrar que és un país que creu en la democràcia i en les urnes", i ho ha fet amb un gran civisme.