El número 5 de Junts pel Sí i president d'ERC, Oriol Junqueras, creu que els resultats que surtin de les eleccions d'aquest diumenge seran "inequívocs". En aquest sentit, Junqueras ha llançat una crida a la resta de forces no independentistes perquè "respectin" els resultats "com nosaltres ho hem fet sempre". El president dels republicans s'ha mostrat confiat que els polítics sabran construir "les majories que calguin" per assegurar que el país tiri endavant. Junqueras ha votat puntual aquest diumenge a les 11 del matí al Centre Cívic el Turó de Sant Vicenç dels Horts enmig d'una gran expectació. A la sortida, l'esperaven eurodiputats i representants polítics de l'European Free Alliance.

A les 11 en punt, el número 5 de Junts pel Sí i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha entrat al Centre Cívic el Turó de Sant Vicenç dels Horts per votar. Tranquil i decidit, ha anat directament a buscar la butlleta per col·locar-la dins el sobre. Junqueras ha hagut d'esperar uns instants abans de votar perquè alguns dels seus veïns l'han interpel·lat per mantenir una breu conversa. L'expectació mediàtica ha estat important i un reguitzell de càmeres ja l'esperava des de feia estona per immortalitzar el moment clau en què el número 5 de Junts pel Sí ha introduït el sobre dins l'urna.

Junqueras ha explicat que aquest diumenge era un dia "en què tots ens hem conjurat per fer història i escriure la història del nostre país". De fet, ha afegit, "la pàgina decisiva de la qual tots volem ser partícips". En aquest sentit, el president d'ERC s'ha mostrat confiat que aquestes seran les darreres eleccions autonòmiques, "perquè les properes ja seran les primeres de la república catalana".

Després de votar, Junqueras ha explicat que se sentia molt tranquil i convençut que durant la campanya s'havia fet una bona feina i s'havia deixat clar "on estan les raons i on estan les desraons" sobre la independència. El número 5 de la llista h deixat tota la responsabilitat en mans dels ciutadans, "perquè ara depèn d'ells". Un cop es coneguin els resultats, Oriol Junqueras ha dit que "estarem encantats de respectar-los i demanem a la resta que també els respectin com nosaltres ho hem fet sempre".

A la sortida del Centre Cívic, el president d'ERC ha estat rebut per diferents eurodiputats i representants polítics de diferents nacions sense estat i que formen part de l'European Free Alliance. El president del partit, François Alfonsi, ha explicat que la seva presència aquest diumenge a Catalunya no era només per donar suport a Oriol Junqueras, sinó també per posicionar-se a favor del procés i seguir de prop tota la jornada electoral.

"Ho seguim amb molta atenció i creiem que aquest vespre l'èxit serà total", ha dit Alfonsi. El president del partit també ha destacat que la jornada d'aquest diumenge els dóna "esperança", perquè cal que Europa admeti el dret a decidir dels poble "ja que les fronteres evolucionen i no poden quedar fixes en el segle passat".