27 de setembre de 2015
27.09.2015
ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 2015

Arriba l'hora de decidir a les urnes

Els més de 80.000 electors altempordanesos amb dret a vot hauran d'escollir els diputats per Girona d'entre una dotzena de llistes

27.09.2015 | 09:59
Els col·legis electorals estaran obertes des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.

Tres anys després de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, aquest diumenge el president de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a cridar la ciutadania per renovar la Cambra catalana. Aquests comicis, però, són excepcionals, per a un sector de la població, el sobiranista, que considera que el 27-S hi haurà un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

De fet, aquest missatge va surar en els diferents mítings que va fer el bloc Junts pel Sí, que aplegava sota una mateixa marca CDC, ERC, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, entre altres. Per la seva banda, l'altre bloc s'oposa a aquesta idea i considera aquests comicis com unes eleccions autonòmiques i normals.

En el total del territori català, s'han presentat 43 candidatures, el que representa 36 candidatures menys que als comicis catalans anteriors, moment en el qual se'n van presentar 79. A la circumscripció de Girona, les candidatures s'han vist reduïdes de 18 a 12.

Els més de vuitanta mil electors altempordanesos hauran rebut durant aquests quinze dies de campanya els darrers missatges per definir el seu vot. Hi ha hagut oportunitats per a totes les opcions polítiques i els principals líders nacionals i estatals de les formacions polítiques han desembarcat a la comarca i a la demarcació de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema