El president de la Generalitat i candidat número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, ha avisat que el vot a la CUP "no ajudarà en res" a que una Catalunya independent sigui reconeguda per Europa. "Serà un vot que es comptarà pel sí, però a Europa serà un vot que no ens ajudarà en res. I si no ens reconeixen bé a Europa tot això que estem fent quedarà coix", ha avisat davant de milers de persones al pavelló Fontajau de Girona. Mas ha cridat a concentrar el vot en Junts pel Sí, perquè és un "sí a la independència, un sí a la llibertat i un sí a Europa". "És el vot que suma més de carrer", ha reblat el president, que ha avisat que com menys vots tingui Junts pel Sí, "més dèbil serà Catalunya el 28".

En un pavelló ple a vessar i amb gent que s'ha hagut de quedar fora, Mas ha subratllat que el 27 de setembre hi haurà tres possibles vots, un a favor del 'no' i dos més a favor de la independència. Ara bé, ha alertat del risc d'optar per la CUP, perquè aquest vot, ha dit, "no ajudarà en res" a Europa.

Ha reconegut que alguna gent pot tenir la "temptació" de votar-los, per "afinitat", però ha remarcat que és Europa qui ha de reconèixer Catalunya en última instància, i només el vot a Junts pel Sí suposa un "sí a la independència, un sí a la llibertat i un sí a Europa".

El candidat número 4 ha demanat que tot el vot independentista es concentri en Junts pel Sí, perquè és el vot "que suma més, de carrer", i que donarà més força a Catalunya a partir del 28 de setembre. I és que ha advertit que els de Madrid "ja donen per fet que no se'n sortirà", i ara intenta que el procés sigui "més dèbil" l'endemà de les eleccions. "Com menys vots tingui Junts pel Sí, més dèbil serà Catalunya el dia 28. Com més vots tingui Junts pel Sí, més força tindrà Catalunya per assolir tots els seus objectius nacionals. Despistar-se en aquest moment és no encertar allò que tenim en joc", ha avisat.

Mas ha acabat el seu míting elevant el to i apel·lant a l'èpica. "L'Estat volia un poble ajagut i s'ha trobat un poble amb l'esquena ben dreta; volia un poble amb els ulls cap avall i s'han trobat un poble que mira fit a fit cap endavant, i ara es trobaran amb un poble que els plantarà cara a les urnes, que votarà Junts pel Sí i aconseguirà la llibertat i la independència de Catalunya".