La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha carregat contra l'actitud d'Artur Mas durant l'enfrontament per les banderes al balcó de l'Ajuntament de Barcelona. "Heu vist aquell somriure còmplice, aquell mig somriure d'ambigüitat del president de la Generalitat, quina pena, quina irresponsabilitat", ha criticat Cospedal, que aquest divendres ha tancat la campanya electoral de les comarques gironines amb un dinar a Figueres. La dirigent popular ha lamentat "la utilització política" del dia de la Mercè. "Utilitzar-lo per enfrontar els barcelonins és una bestiesa", ha assegurat. Cospedal ha fet una crida a la mobilització el 27-S "contra aquells que volen aixecar fronteres".

L'enfrontament entre Alfred Bosch i Alberto Fernández Díaz per les banderes al balcó de l'Ajuntament de Barcelona continua portant cua. Aquest divendres, la secretària general del PP ha criticat l'actitud d'Artur Mas durant la disputa. L'ha acusat d'actuar amb "irresponsabilitat" per permetre que "s'enfronti políticament els barcelonins" el dia de la seva festa patronal.

"Utilitzar la festa, igual que utilitzar el dia de Catalunya per, en comptes d'enaltir el que ens uneix, posar de manifest tot allò que ens pot separar, és de ser un governant pèssim", ha afirmat. Segons Cospedal, Mas va respondre a l'enfrontament mirant l'estelada amb un "mig somriure còmplice". "Quina irresponsabilitat", ha reblat.

La secretària general ha aprofitat les últimes hores de campanya electoral per demanar "que ningú es quedi a casa" el 27-S i espera arribar a una participació superior al 70%. "Hi ha 1,6 o 1,7 milions de catalans independentistes però el cens electoral és de 5,5 milions, no són majoria ni molt menys", ha assegurat. I ha demanat als electors que exerceixin el seu dret a vot contra "els que volen aixecar fronteres i murs". "Ells aniran a votar tots, també hem d'anar a votar tots els que no volen que ningú els hi arravati el dret a sentir-se espanyols essent catalans", ha exposat.

Cospedal ha negat que el PP estigui fent cap campanya de la por, sinó que el que està fent és "dir la veritat". "Els catalans tenen dret a saber la veritat i no a que sempre ens estiguin intentant inocular mentides, inocular odi", ha dit. La dirigent popular sosté que una Catalunya independent quedaria fora d'Europa, no podria garantir les pensions, ni pagar el deute i estaria abocada a un 'corralito'.

La secretària general assegura que el vot útil és el del PP perquè són els únics que no han estat ambigus a l'hora de defensar la unitat d'Espanya. Ha criticat els socialistes per "només ballar" i haver estat ambigus durant l'últim mandat i ha assegurat que Ciutadans (C's), més enllà de la popularitat guanyada a les televisions, no ha estat capaç de votar a favor d'iniciatives presentades pel PP al Parlament per frenar l'avanç independentista.

Territori comanxe

"Han omplert la campanya amb insults, mofes, amenaces, nosaltres no hem d'insultar ningú, ni amenaçar, perquè diem la veritat quan hi ha persones que ens expliquen històries que tot se solucionarà amb una Catalunya separada de la resta d'Espanya, quan saben que no és veritat", ha conclòs.

El cap de llista del PPC per Girona, Enric Millo, ha recordat que en les darreres eleccions els populars van tenir un resultat històric a les comarques gironines tot i ser un territori "trinxera" per l'independentisme. Aleshores, van aconseguir dos diputats. Ara, s'ha mostrat convençut que si aconsegueixen mobilitzar els electors, el número 2 de la candidatura, Sergio Santamaría, tornarà a ser diputat.

També ha participat al dinar amb unes 200 persones a Figueres la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que ha situat Girona "com la província més difícil, no només de Catalunya, sinó d'Espanya" i en la que "més ens hi juguem". "Aquí té molt mèrit ser del PP, us vull agrari que ho digueu orgullosos encara que us amenacin, acoquinin o insultin", ha exposat.