L'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, ha apel·lat directament a Catalunya Sí que es Pot i els ha preguntat si en la ruptura democràtica amb l'Estat, "l'esquerra despistada jugarà a bloquejar l'única oportunitat de ruptura democràtica i es posarà al costat del no o ajudarà a construir la república". Arrufat ha assenyalat que el nou país "no l'ha de fer el 51%, sinó que l'ha de fer molta més gent". L'exdiputat ha advertit que després del 27-S "el cicle no es tanca i per les generals ens voldran tallar per dalt". Segons Arrufat, en un procés "camuflat", PP, PSOE i Ciutadans intentaran "refer-se" de la sotragada, i és per això que el 27-S "caldrà dir al món que ja som sobirans".

L'exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, ha assenyalat que a partir del 27-S, el país ha d'engegar un procés constituent que no pot governar "la dreta de Mas". Aquest procés constituent, però, Arrufat ha insistit que no el pot fer només el 51% que surti vencedor d'unes eleccions plebiscitàries, "sinó que l'ha de fer molta més gent". L'exdiputat s'ha dirigit a l'"esquerra despistada" que segons ha dit representa Catalunya Sí que es Pot per preguntar-los si jugaran a la ruptura democràtica i "bloquejaran" o ajudaran a construir una república catalana i un país "molt millor i més lliure".

Per Arrufat, el 27-S els catalans s'hi juguen "molt". En l'escenari d'eleccions plebiscitàries que planteja la CUP, "els del no també les han convertit en plebiscitàries", ha assenyalat l'exdiputat. Quim Arrufat ha afegit que després del 27-S aquest cicle no es tancarà "perquè el 20 de desembre vindran les generals". Si es compleixen les enquestes, ha dit Arrufat, no hi haurà una única força que guanyi i PP, PSOE i Ciutadans ocuparan els dos terços de la cambra. Per l'exdiputat, "no s'hi val a badar, perquè al desembre ens voldran tallar per dalt". En aquestes eleccions, ha assenyalat, "intentaran refer-se de la sotragada" i per això ha animat al Parlament a declarar-se sobirà "com abans millor".

Quim Arrufat ha explicat que en tres anys, des del 2012, s'ha aconseguit presentar una proposta de nou país i plantejar un contenciós polític amb l'Estat. En aquests anys, segons l'exdiputat, s'ha vist la necessitat d'una "ruptura democràtica" i la creació d'un procés constituent. El canvi, ha dit Arrufat, ha vingut perquè la societat "ha perdut la por".

Per la seva banda, la número 2 de la CUP, Anna Gabriel, ha destacat tot el que representa el municipalisme per la CUP. Pels independentistes, es tracta del "bastió" on s'han fet forts i on han après a "plantar cara" a les imposicions de l'Estat. De fet, Gabriel ha destacat que la CUP ara es plantarà al Parlament "amb la motxilla" que representa el municipalisme. L'aspirant a diputada ha assenyalat que precisament el municipalisme és com el "codi ètic" que singularitza la CUP. Gabriel ha explicat que la formació no vol ser professional de la política perquè no vole allunyar la realitat social del país de les qüestions que es tracten al Parlament.

Amb el míting d'aquest dijous la CUP ha posat el punt i final als actes al territori omplint l'auditori de la Cate de Figueres, on s'han aplegat unes 300 persones. Txarango ha posat l'apunt musical de la nit amb una cançó inèdita sobre la resistència a Palestina. El cantant i membre de la llista, Àlex Miquel, ha criticat obertament que alguns pensin que Catalunya es pugui "emmirallar" en un país com Israel.