L'Ajuntament de Reus va fer públic ahir que ha presentat, al Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, les conclusions provisionals de la seva acusació en la peça separada número 2 del cas Innova, en què s'investiguen presumptes irregularitats en la contractació de l'arquitecte Jorge Batesteza en la construcció de l'Hospital Sant Joan de la ciutat.

A Batesteza i a Josep Prat, que va ser director general d'Innova entre els anys 2007 i 2011, el govern reusenc els hi demana, pel delicte de malversació, la pena de tres anys de presó i inhabilitació absoluta per sis anys, i accessòries. Alternativa i subsidiàriament, pel delicte de frau, a la pena d'un any de presó i inhabilitació especial per a lloc de treball o càrrec públic per un temps de sis anys, i accessòries legals i costes, incloses les d'aquesta acusació particular.

A més, en concepte de responsabilitat civil, entre tots dos hauran d'indemnitzar Innova amb un total de 512.248 euros -387.000 euros més 116.293 de sobrecost de la modificació del contracte i 8,954 en concepte de desplaçaments-, xifra a la qual caldria afegir els interessos que es quantificarien en el moment de dictar la sentència.