14 de setembre de 2015
14.09.2015
Reacció del Govern català

La suspensió de la llei de l'Agència Tributària és una demostració més "d'asfixia i recentralització"

Munté reconeix que no podran complir el calendari previst, però garanteix que, malgrat les traves, el projecte de l'Agència Tributària "no es bloqueja"

14.09.2015 | 16:33
Neus Munté

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha criticat la decisió del govern espanyol d'interposar un recurs contra l'ampliació de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l'ha qualificat "d'una demostració més de recentralització i d'asfixia als ciutadans i als sectors productius". En una improvisada roda de premsa després de conèixer que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment el projecte, Munté ha confirmat que la Generalitat recorrerà la decisió i ha garantit que, malgrat les "traves", el procés d'ampliació "no es bloqueja". A l'octubre s'haurien d'obrir els concursos públics de contractació, tot i que la vicepresidenta ha reconegut que no es podrà complir el calendari previst.

El Govern té 15 dies per recórrer la suspensió cautelar dictada pel TC. En el cas que les al·legacions de la Generalitat no convencin l'Alt Tribunal, la suspensió de l'article 4 de la reforma de la llei de l'Agència Tributària impedirà tirar endavant els concursos d'ampliació de personal previstos per al proper mes d'octubre. "El procés no es bloqueja. Es posen traves per impedir aquest calendari, que volíem que fos el més ràpid possible", ha explicat. "El procés tirarà endavant amb aquestes dificultats afegides a les quals ja estem acostumats", ha afegit.

El govern espanyol va anunciar que recorreria l'ampliació de l'ATC en el consell de ministres del passat 31 de juliol. No ha estat, però, fins a aquest dilluns que el Tribunal Constitucional ha decidit tirar endavant la protocol·lària suspensió cautelar de la llei. La Generalitat veu aquest cas molt similar a d'altres decisions que han afectat "l'autonomia" catalana, com "la suspensió del decret de pobresa energètica i la de la taxa de dipòsits bancaris". A més, Munté ha destacat que totes aquestes decisions de l'executiu estatal -i del TC- confirmen "l'asfixia" a la qual l'Estat sotmet els ciutadans de Catalunya i el seu sector productiu.

La vicepresidenta del Govern també ha lamentat la suspensió de l'impost de l'ADSL, que ha de servir per fomentar la indústria cinematogràfica catalana. Des que es va aprovar la Generalitat havia aconseguit recaptar 6,7 milions del 20,5 previstos per aquest any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema