El PPC ha valorat la manifestació que ha omplert la Meridiana sota el nom de Via Lliure reclamant una república catalana. La número dos de la llista, Andrea Levy, ha considerat que el fet que els independentistes puguin celebrar-la "demostra" que "Espanya és una democràcia". "Es poden fer manifestacions, en un marc de llibertats, per molt que molts vulguin pintar una Espanya opressora i que és l'enemic. Queda demostrat que tothom pot dir el que vulgui legítimament", ha sentenciat Levy, que ha afegit que els milers de manifestants "no són representació de tota Catalunya". "Catalunya no és un sol poble, és una societat plural, amb moltes veus que la Generalitat ha menystingut molts anys", ha conclòs.

Andrea Levy ha acudit aquesta tarda a la Casa de la Regió de Múrcia de Barcelona a un acte amb el president popular d'aquella autonomia, Pedro Antonio Sánchez. A la mateixa hora marxaven ja de la Meridiana els milers de manifestants que havien participat a la Via Lliure. I és per això que, en ser preguntada per la mobilització sobiranista, la número dos de Xavier García Albiol no ha volgut fer més valoracions al respecte, en considerar que no coneixia més detalls.

El que sí ha fet Levy ha estat valorar el discurs que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer dijous al vespre, amb moriu de la Diada, i on qualificava el 27-S com les eleccions més importants dels últims 300 anys. "Com pot dir això? Els cat no vivim mirant el retrovisor. El que volem és un projecte de futur i no reflectir-nos permanentment en el mirall de la historia del 1714", ha sentenciat.

En aquest sentit, s'ha volgut dirigir directament a Mas per replicar que "aquestes no són les eleccions més importants dels darrers 300 anys, sinó que són les mes importants pel nostre futur, perquè per fi podrem superar el debat identitari, el de l'independentisme, el que ens volen imposar a la Catalunya plural els independentistes".