07 de setembre de 2015
07.09.2015
Acció del DARP

Prospectem els camps on han introduït el caragol maçana

Efectius de Forestal Catalana recullen 27 nous exemplars del camp infectat al terme municipal de Roquetes i rastregen també una zona pròxima a l'Encanyissada

07.09.2015 | 17:49

Efectius de l'empresa Forestal Catalana prospecten des d'aquest cap de setmana de forma intensiva el camp d'arròs del terme municipal de Roquetes (Baix Ebre), entre la carretera C-12 i el canal de la dreta de l'Ebre, on van aparèixer 43 exemplars de caragol maçana fruit d'una introducció dolosa, segons ha denunciat el Departament d'Agricultura davant dels Mossos. Les tasques, que en aquest moment se centren a revisar visualment tot l'arrossar i tancar desguassos així com entrades i sortides d'aigua, han permès localitzar fins aquest dilluns al migdia 27 exemplars més. La Generalitat també actua a la zona de l'Encanyissada, on s'han trobat també caragols possiblement introduïts dolosament.

Els 27 exemplars recollits fins aquest dilluns al migdia pels operaris de Forestal Catalana a la zona de Roquetes han estat recollits i custodiats per agents rurals. Agricultura va anunciar divendres que les prospeccions es complementaran amb tractaments amb saponina per intentar eradicar qualsevol presència de la plaga.

No és el primer cop que apareixen exemplars de caragol maçana a la mateixa zona de Roquetes, al marge dret, que inicialment havia quedat lliure de la plaga. Fa tres anys, la Generalitat ja va detectar una probable detecció intencionada justament en aquest mateix espai -així com també a uns pocs quilòmetres més al sud, a Mianes, al terme de Tortosa-. Les actuacions efectuades van permetre donar aquests focus per eradicats.

Però la possibilitat que la plaga pugui remuntar el riu o estendre's des del tram superior dels canals porta de corcoll l'administració i els pagesos des de fa anys: això podria acabar escampant definitivament el caragol per tot el delta de l'Ebre, dificultant el seu tractament i control.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook