Els sindicats de maquinistes de Renfe Semaf, CCOO i CGT han convocat una vaga de 24 hores que ha comença a les dotze d'aquesta nit. La vaga s'ha convocat per la falta d'acord en la negociació del conveni col·lectiu del personal de conducció.

El Ministerio de Fomento i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe per a la jornada de vaga del 4 de setembre, segons ha comunicat l'empresa ferroviària.

D’aquesta manera, Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%. Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat i al telèfon 900 41 00 41.

La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 72%. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 63%.