"Hi ha hagut qui ha buscat simplement aquesta foto i que es produís en aquest moment". Així ha reaccionat el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, a l'escorcoll de la seu de la fundació de CDC i de quatre ajuntaments per part de la Guàrdia Civil pel cas Petrum. En declaracions a l'ACN, ha constatat "molts nervis" de l'Estat pel procés a Catalunya. Al seu parer, "a ningú se li escapa el moment" en què s'ha produït aquesta operació policial, ni tampoc "l'efecte que té aquesta foto". Ara bé, al marge d'això, alhora ha remarcat que cal ser molt "clars i contundents" davant de qualsevol sospita de corrupció: "Transparència total i absoluta i assumpció de responsabilitat qui les hagi d'assumir".

"Hi ha un problema de fons que s'ha d'atacar, és inqüestionable, però la foto és la que és, això és irrebatible", ha indicat Romeva, que ha remarcat que "en aquests moments el que hi ha és molt nervis per part de l'Estat". Ha posat també com a exemple el cas del vot exterior, en què "si un és militar té una pròrroga i si no, no". "Tot això són les eines que té l'Estat, que les utilitza sense cap contemplació per poder posar en dificultat allò que volem fer el 27-S", ha afegit el cap de llista de Junts pel Sí, tot titllant l'Estat de "demofòbic" perquè "té al·lèrgia a les urnes".

En aquest sentit, ja ha advertit que utilitzaran "tots els recursos al seu abast" per impedir que el poble català es pronunciï, com ja va fer amb el 9-N, i ho faran, ha dit "des del punt de vista policial, mediàtic i judicial", ja que fan "ús de les institucions judicials i fiscals per poder fer política".

De fet, ha advertit que en termes d'eficiència econòmica, l'Estat "són molts recursos que l'Estat està destinant a impedir que la gent pugui expressar-se democràticament", i tots aquests recursos no es destinen, en canvi, "a coses prioritàries".

"Caixes obertes i catifes aixecades"

Dit això, Romeva ha defensat ser "molt clars i molt contundents" davant de qualsevol sospita de corrupció. "Hem de ser molt clars i sense cap mena d'ambigüitat", ha assenyalat, tot remarcant que fins i tot el mateix Artur Mas "ha donat instruccions" en aquest sentit de "caixes obertes i catifes aixecades".

En aquest sentit, Romeva ha indicat que tan és a quin partit afecti, i el que cal és "deixar molt clar que hagi fet qui ho hagi fet i el que hagi fet, si hi ha responsabilitats s'han d'assumir per part de qui sigui".

És més, ha indicat que un dels motius per construir un nou estat és també per fer-lo "net de corrupció", establint tots aquells "tallafocs" necessaris per impedir que aquestes situacions es produeixin i, si es produeixen, "atacar-les d'arrel". Un dels reptes del 27-S, per tant, és "poder construir un país que sigui implacable amb qualsevol sospita o pràctica de corrupció".