El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les 40 candidatures proclamades oficialment que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S, que sumen 24 menys que les que es van proclamar per a les darreres eleccions del 2012. A Barcelona s'han proclamat 9 candidatures; a Girona, 11; a Lleida, 10; i a Tarragona, 10. S'han exclòs tres de les candidatures presentades inicialment. A Barcelona no ha estat proclamada la candidatura de Guanyem Catalunya-Ganemos; a Girona ha quedat exclosa la d'Escons en Blanc, i a Lleida no s'ha proclamat la de Pirates de Catalunya-Per decidir-ho tot.

A Barcelona s'ha passat de 16 candidatures proclamades el 2012, a 9 en aquests comicis; a Girona, s'han reduït de 16 a 11; i a Lleida i Tarragona, s'ha passat de 16 a 10.

D'acord amb el calendari electoral, el 2 i 3 de setembre les candidatures excloses poden presentar recurs, davant l'òrgan contenciós administratiu competent, la resolució judicial del qual es podrà notificar fins al 5 de setembre. Si s'escau, entre el 3 i el 7 de setembre, les candidatures podran presentar una sol·licitud del procediment d'empara davant el Tribunal Constitucional que s'haurà de resoldre entre el 4 i el 10 de setembre.