El registre a la seu de CDC ha començat a les sis de la tarda, cinc hores després que hi hagin irromput agents de la Guàrdia Civil. Ha estat cap a les sis que ha arribat la secretària judicial, figura que dona fe dels escorcolls policials i que és imprescindible en aquest tipus de tràmits. Els agents hi havien arribat a la una, quan s'ha sabut que caldria escorcollar el despatx de l'administrador de la CatDem i de CDC, Andreu Viloca. Des d'aleshores el custodiaven perquè no hi entrés ningú. Aquesta estratègia ha causat indignació entre membres de CDC com és el cas del responsable de comunicació i règim intern del partit Francesc Sánchez, que a través de Twitter ha qualificat la situació d'"escàndol".

Poc després de l'arribada de la secretària judicial han arribat els fiscals que investiguen el cas. Precisament, fonts de la Fiscalia han justificat la demora de cinc hores en el registre del despatx de l'administrador de CatDem a CDC pel fet que en un principi no estava previst que calgués entrar a la seu del partit, sinó només a la seu de la fundació.

Després, però, s'ha vist necessari escorcollar el despatx de Viloca a CDC, per la qual cosa s'hi ha enviat agents de la Guàrdia Civil perquè el custodiessin. La demora de cinc hores es justificaria en el fet que, segons fonts de la Fiscalia, no hi havia agents judicials disponibles per donar fer de l'escorcoll.