27 de agost de 2015
27.08.2015
Transport ferroviari

Els treballadors de Renfe denuncien "precàries condicions de seguretat"

Recorden que fa cinc anys que es va transferir Rodalies a la Generalitat i alerten que encara no s'ha solucionat aquesta problemàtica

27.08.2015 | 11:36
Estació de Figueres

Els sindicats de Renfe de Barcelona han denunciat, una vegada més, les "precàries condicions de seguretat en què" després que el 22 d'agost un passatger sense bitllet arrenqués el lòbul de l'orella d'un interventor de la línia R3 de Barcelona a Puigcerdà. Aquest dijous, a través d'un comunicat, han recordat que fa cinc anys que l'Estat va transferir Rodalies a la Generalitat i alerta que "després de diverses reunions encara no hi ha uns "procediments definits i àgils" per acabar amb la "inseguretat a la xarxa" ferroviària. Per tot plegat, els sindicats han demanat a la Generalitat i a Renfe que "prenguin mesures" com incrementar el personal de seguretat o instal·lar circuits tancats de televisió.

Segons els treballadors de Renfe, "una vegada més, es posa de manifest la manca de procediments eficaços per una ràpida resposta d'aquest tipus d'accions per part dels Mossos d'Esquadra, els policies municipals o les companyies de seguretat privades contractades per Renfe".

"Des de fa gairebé cinc anys que es va fer la transferència de Rodalies de l'Estat a la Generalitat i, després de diverses reunions amb els responsables de la conselleria de Territori, la Brigada de Transports dels Mossos d'Esquadra i la Direcció de Rodalies de Catalunya del Grup Renfe encara segueix sense tenir uns procediments definits i àgils per atendre amb plenes garanties les situacions d'inseguretat de tota la xarxa de Rodalies de Catalunya", han denunciat els treballadors a través d'un comunicat emès aquest dijous al matí.

Els sindicats han alertat "les condicions precàries de seguretat en les quals els treballadors han de fer la seva feina, exposats a insults continuats i agressions físiques". A més, han assenyalat "el deteriorament del servei prestat als viatgers", que també es veuen exposats a "intimidacions, actes vandàlics i robatoris".

Per tot plegat, han reclamat més inversió en trens i infraestructures de Rodalies Catalunya i mesures com "procediments àgils dels Mossos d'Esquadra, més presència de seguretat en trens i estacions, incrementar la plantilla d'interventors i personal comercial, tancar i millorar les instal·lacions de totes les estacions de rodalies i circuits tancats de televisió".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema