Babacar, un company de pis de l'home mort durant l'operatiu policial contra el 'top manta' a Salou ha assegurat que "va haver-hi contacte físic" entre els Mossos d'Esquadra i la víctima. Segons el seu relat, ell estava a l'habitació del costat i dos agents van perseguir Mor Sylla fins al balcó. "Va haver-hi contacte físic. Si no van tocar a Mor ell no hagués caigut", ha explicat de l'apartament 321 de la plaça Sant Jordi on van passar els fets. Malgrat aquest testimoni, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha negat rotundament que hi hagués contacte físic, i ha insistit que el relat policial és "coherent" i coincideix amb el de dos veïns que van presenciar els fets.

L'apartament 321 del número 3 de la plaça Sant Jordi de Salou, el pis on vivia Mor Sylla, és aquest dijous un punt de trobada dels familiars i amics de la víctima, que segueixen per televisió les informacions del succés ocorregut dimarts. Dos dies després de l'entrada i registre policial, els efectes de l'operatiu encara són ben visibles a la porta. A l'interior del domicili, l'habitació on dormia l'home de 50 anys continua pràcticament tal com estava després que Mor es precipités pel balcó. Dos llits, un al costat de l'altre, i la porta que dóna accés al balcó oberta.

Babacar, un dels companys de pis, ha relatat a l'ACN que es trobava a l'habitació del costat de la de la víctima quan va entrar la policia. "Van forçar la porta i van entrar amb força, cridant insults com fills de puta i quiets", ha apuntat. Aquest testimoni ha afirmat que va veure com dos agents dels Mossos d'Esquadra, "quan Mor sortia cap al balcó, el van perseguir i va haver-hi empentes".

Segons aquest company de pis, va haver-hi "contacte físic", al contrari del què afirma la versió policial. "Si no l'haguessin tocat, en Mor no hagués caigut, perquè ell no pot llençar-se des d'aquí", rebat contrariat des del costat de la barana on es van produir els fets. A més, ha assegurat que en Mor era "bona gent" i que "no tenia cap problema amb ningú".

L'home ha negat també que ell i els altres cinc companys de pis pertanyessin a cap organització criminal. "No és veritat, aquí només van trobar-hi tres caixes amb samarretes i poques bosses", ha detallat. Segon Babacar, ell, en Mor i la resta són "venedors ambulants del 'top manta'" perquè, segons ell, "aquí no hi podem trobar cap altra feina, a banda de treballar al camp". Aquest jove senegalès ha insistit que els productes que tenien al domicili els havien comprat a altres persones per poder-los vendre al carrer.

El germà de Mor, Ibrahima Sylla, ha tornat a visitar aquest dijous el pis. Recolzat a la barana del balcó i mirant fixament el punt on va acabar morint el seu germà, en plena plaça Sant Jordi, ha mostrat els seus dubtes sobre el fet que el seu germà s'hagués pogut llençar voluntàriament. Ibrahima, que durant aquests dies s'ha dedicat a intentar asserenar i calmar la comunitat senegalesa, ha demanat "que es deixi treballar a la justícia i que s'esclareixi tot".

El Govern ho nega i es manté en el relat policial

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha assegurat que no hi ha cap tipus de controvèrsia en el relat policial i que s'han donat tots els detalls de l'actuació "sense cap tipus de contradicció". Com s'ha fet des del primer dia, tant els Mossos d'Esquadra com el Govern mantenen que no va haver-hi "cap tipus de contacte físic" entre la víctima i els agents. "Ho nego rotundament", ha expressat visiblement molest Batlle en declaracions als mitjans de comunicació, després de la junta de seguretat local extraordinària.

Batlle ha recordat que el relat policial ha estat "coherent" i que coincideix amb el de dos veïns de Salou que ho van veure des d'una cafeteria pròxima, i ha negat que hi hagués "forcejament". "Hem estat coherents sempre i quan s'hagi de discutir serà en seu judicial", ha afegit.

El director general de la Policia ha insistit que no es va cometre "cap actuació irregular" en l'operatiu policial de dimarts, i que van ser els comandaments de l'àrea d'investigació dels Mossos qui van parlar amb la jutgessa per tal que els detinguts no passessin a disposició judicial i quedessin en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu policial. "Prestaran declaració davant del jutge quan siguin citats", ha detallat.

En aquest punt, i sobre la denúncia feta per un sindicat policial sobre el trasllat dels detinguts de la comissaria cap al centre de Salou en vehicles policials, Batlle ha assegurat que "no li consta".