La candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, va explicar quines són les línies mestres de la proposta de sistema de ?finançament que inclourà el programa per a les eleccions del 27-S. El model que volen impulsar hauria de servir «per a totes les comunitats» i estaria basat en ?«l'autosuficiència financera, la coresponsabilitat fiscal» i sobretot en el «blindatge» de la «inversió dels serveis», de manera que «guanyi qui guanyi» les eleccions, «la inversió no baixi d'un mínim».

La candidata de Ciutadans va assegurar que el seu sistema de finançament beu d'altres que ja existeixen a Europa. «Hi ha altres països federals que tenen bons sistemes de finançaments que funcionen, i són també països descentralitzats», va assegurar. En aquest sentit, va explicar que «l'objectiu» del seu partit és, sobretot, «aconseguir garantir els serveis bàsics dels ciutadans i la seva qualitat», i no fer d'aquesta qüestió «una pugna territorial».

D'altra banda, enmig del disseny de la seva campanya per al 27-S, Arrimadas va avançar que el president de Ciutadans, Albert Rivera, apareixerà als cartells i la «imatge de campanya» amb ella.

Tal com va explicar la candidata, el seu model preveu també detallar als ciutadans «quina administració té els seus diners i en què se'ls està gastant» per tal d'evitar així «interpretacions polítiques interessades».