Més de 500 persones han participat aquest diumenge a Puigcerdà en la formació d'un punter humà que assenyala al Parlament en el marc de la campanya territorial d'estiu que fomenta l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a la Via Lliure. L'objectiu és cridar a la mobilització i concentrar el màxim de gent possible el pròxim Onze de Setembre a la Meridiana de Barcelona. Després que ciutats com Manresa, Vic o Lleida hagin format punters per a la solidaritat, l'obertura al món i la diversitat a la capital de la Cerdanya s'ha escollit el tema de la sostenibilitat. El president de l'ANC, Jordi Sánchez ha estat present en l'acció i ha demanat un "gran esforç" per fer d'aquest 11-S la Diada "definitiva".

La jornada ha comptat amb una taula rodona per resoldre dubtes sobre la independència i en la que han participat el mateix Jordi Sánchez i diversos representants polítics independentistes. El president de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha mostrat convençut que el pròxim 27 de setembre Catalunya iniciarà el camí a la independència. "Tots ho farem possible", ha afirmat demanant, a més, un "últim esforç" per convertir així la Via Lliure en la Diada definitiva.

"Omplim la Meridiana", ha demanat Sànchez destacant la importància que tothom s'hi inscrigui per tal d'assegurar l'èxit logístic del gran mosaic que es durà a terme. Els assistents han dut a terme un gran punter humà dirigit al Parlament, on desembocaran simbòlicament tots els eixos de la campanya d'estiu a la Via Lliure l'Onze de Setembre. Aquests eixos fan referència, entre d'altres, a qüestions com la regeneració democràtica, la igualtat, la solidaritat, la diversitat, l'equilibri territorial, l'obertura al món o l'educació i la cultura. Cada eix es difondrà a un territori determinat i tindrà com a acte cabdal la formació del punter humà, tal com s'ha fet aquest diumenge a la capital ceretana.