El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, encapçalarà la candidatura de la formació a les eleccions catalanes del proper 27 de setembre. Nuet va presentar la seva candidatura com a cap de llista a les primàries convocades per l'organització i ha estat l'única que s'hi ha presentat, amb la qual cosa no ha calgut celebrar-ne. El mateix ha passat a les altres tres demarcacions catalanes. A Girona, encapçalarà la llista d'EUiA Joan Salmerón, a Tarragona ho farà Encarna Ramírez i a Lleida el cap de llista serà Adrià B. Calero.

Nuet, Salmerón, Ramírez, Calero i la resta de candidates i candidats d'EUiA s'integraran en la candidatura de confluència que actualment negocia aquesta formació, així com Podem, ICV i Procés Constituent. De fet, a més de les primàries, aquest dijous EUiA té prevista i manté la celebració d'un referèndum per tal que els afiliats puguin decidir si donen suport o no a un inici d'acord polític per a la confluència d'aquestes quatre forces.

Els quatre candidats encapçalaran les llistes d'EUiA que seran proclamades en una comissió nacional el proper divendres 17 de juliol. El procés culminarà amb un consell nacional que EUiA celebrarà previsiblement el proper 25 de juliol i en què les candidatures seran ratificades.

Líder de l'oposició a Blanes

Nascut a Mataró el 1958, Joan Salmerón és el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Blanes, on lidera el grup d'ICV-EUiA-Pirates. Afiliat a EUiA, a Amnistia Internacional i a CCOO, és treballador de banca. En l'àmbit sindical, és membre del consell de les comarques gironines de Comfia i presideix el comitè del BBVA a Girona.

Voluntari lleidatà i coordinador local d'EUiA a la capital del Segrià

Adrià B. Calero té 22 anys i coordina EUiA a Lleida, la ciutat on va néixer el 1993. Ha cursat estudis en filosofia i dret a la Universitat de Lleida. Ha treballat al sector de l'hostaleria i al de la seguretat. Calero ha estat delegat en el Consell Local de Joventut de Lleida, voluntari a l'Associació de Joves Voluntaris de la Palma, participa activament als moviments socials de la ciutat i forma part d'ATTAC.

Activista veïnal i portaveu d'ICV-EUiA a Roda de Barà

Encarna Ramírez és portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Roda de Barà, municipi on la coalició roja i verda va aconseguir irrompre les passades eleccions del 24-M. Nascuda el 1953, entre el 1995 i el 2003 va ser regidora responsable de serveis socials i participació ciutadana a l'Ajuntament de Sabadell, on residia. És membre fundadora de la Federació d'Associacions de Veïns de Roda de Barà, entitat que ha presidit, i participa a la Plataforma en Defensa del Ferrocarril.