Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha tramitat avui la baixa com a militant del partit de la històrica dirigent del la formació Núria de Gispert, actual presidenta del Parlament, segons un comunicat de la formació democratacristiana.

En una breu nota, UDC assenyala que el dia 24 de juny passat la gerència del partit va rebre un correu electrònic de Núria de Gispert en el que comunicava que ella i la seva família havien pres la decisió irrevocable de deixar de fer front a partir del dia 1 de juliol de les seves obligacions econòmiques respecte al partit, "no només com militants sinó, en el seu cas, també com càrrec públic".

Segons han informat aquest matí a Efe fonts de la direcció del partit i del sector crític, De Gispert va remetre dimecres passat un correu per comunicar que a partir de juliol deixava d'aportar la seva aportació mensual al partit d'un percentatge del seu sou com a president del Parlament.

La intenció de De Gispert era destinar aquest percentatge a la plataforma crítica "Hereus UDC 1931", favorable a la independència.

De Gispert s'ha distanciat en els últims mesos de la direcció del partit, liderat per Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler, amb els quals manté un enfrontament obert després de la ruptura de la coalició entre la formació democratacristiana i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), per les seves desavinences amb el full de ruta sobiranista del president català, Artur Mas.

La presidenta del Parlament, que està afiliada a Unió des de l'any 1986, és una històrica militant de la formació democratacristiana, amb una dilatada trajectòria que la va portar a exercir com consellera de Justícia, Governació i Interior entre 1995 i 2003, en el mandat de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat, i actualment com presidenta del Parlament, des de 2010.

El seu nom sona amb força per integrar-se a la llista transversal sobiranista que impulsa Artur Mas per concórrer a les eleccions del pròxim 27-S.