Protecció Civil manté vigent per avui dimarts la prealerta del Pla especial d´emergències per inundacions INUNCAT perquè les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen noves pluges aquesta tarda que podrien ser intenses i anar acompanyades de tempesta i calamarsa.

Per avui a la tarda, l´SMC preveu precipitacions que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les demarcacions de Tarragona, Barcelona, Catalunya Central i Girona, especialment a punts de les comarques d´Osona, Vallès Oriental i Selva.

Les precipitacions poden ser localment intenses i anar acompanyades de calamarsa i en algun cas d´aparat elèctric. Les zones on es preveu que les incidències puguin ser majors aquesta tarda són el litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona i especialment la costa nord de Barcelona on les rieres podran baixar amb força en alguns moments.

De cara a demà dimecres ja no es preveu pluja, però sí que hi pot haver fort onatge a partir de la propera matinada i demà al matí a l´Alt i Baix Empordà. La incidència de la tramuntana propiciarà que l´afectació sigui principalment al nord del Cap de Creus i al Cap de Begur.