El nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha declarat que li agradaria que l'endemà de les eleccions del 27-S es pogués fer una declaració unilateral d'independència però considera que "no és possible" i que "no és el camí". No donaré mostres ni enviaré senyals de coses que crec que no es produiran, i ho dic honestament", ha afirmat Sánchez aquest dilluns en declaracions a Catalunya Ràdio. En canvi, el president de l'ANC sí que veu factible la independència com el resultat d'un procés constituent fixat al nou Parlament de Catalunya i compartit per la majoria de partits.

Sánchez ha assenyalat que un procés ha de permetre incorporar tota aquella gent "que vol un canvi de radicalitat democràtica en el país". "Que ningú es pensi que a Catalunya, o a l'estat espanyol, hi haurà un canvi de transparència, de relacions entre els ciutadans i les polítiques si no es fan en el marc d'un procés constituent", ha reiterat el president de l'ANC.

Així mateix, Sánchez ha volgut deixar clar la seva imparcialitat partidista. "S'ha dit que jo era d'Iniciativa, que era del PSUC, que era la mà d'Artur Mas, que era de Terra Lliure. Se m'ha dit absolutament de tot, la veritat és que mai he militat en cap partit polític", ha dit el president de l'ANC, que ha afegit que té una "bona relació" amb molta gent de l'espectre social, polític i cultural del país.