Els estudiants universitaris i de Secundària estan cridats a la vaga aquest dijous per protestar contra el decret de Wert que flexibilitza la durada dels graus i permet l'entrada del model 3+2 a l'ensenyament superior. Els estudiants consideren que aquest model provoca l'elitització de la universitat ja que encareix el preu final dels estudis i per tant, restringeix l'accés als estudiants amb menys poder adquisitiu. La mobilització d'aquest dijous és la cinquena mobilització estudiantil d'aquest curs, i la tercera contra el 3+2. El SEPC ha convocat mobilitzacions en nou municipis i manifestacions en 7, on espera aglutinar el gruix d'alumnes universitaris i també de secundària.

Barcelona, amb una manifestació a la plaça Universitat a les 12.00 del migdia, encapçala l'agenda prevista pel SEPC que, també ha convocat protestes a Terrassa, Berga, Girona, Lleida, Santa Coloma de Gramenet i Palma i es preveu que es desplacin fins a Barcelona columnes provinents del Maresme i de Palautordera.

El SEPC vol que la jornada de vaga sigui una ''jornada de construcció del nostre model educatiu''. Pel SEPC la vaga del 26-F va ser el primer pas de protesta contra el 3+2 i assegura que el següent pas és la ''construcció del propi projecte educatiu '' als Països Catalans, per bastir una ''educació digna en una terra lliure''.

El SEPC defensa que l'educació ha de respondre a les necessitats de la classe treballadora catalana amb una educació universal, democràtica i pensada per al poble. Els estudiants creuen que la influència dels interessos dels poders econòmics té cada vegada més presència a les decisions de les institucions educatives i critica que la progressiva pujada de taxes i la manca de beques ha provocat una elitització de l'educació ''que cal combatre''.