Jordi Pujol ha reiterat aquest dimarts davant del jutge que no sabia ni el país ni el banc on era el llegat que el seu pare va deixar a la família. Pujol, que ha demanat declarar en català, ha dit també que no sabia a nom de qui estaven dipositats els diners. L'expresident de la Generalitat ha reiterat que el pare va deixar els diners a la família com a coixí per si les coses no els anaven bé a Catalunya, tenint en compte la carrera que encetava a la política. També ha explicat que en un primer moment els diners els va gestionar un amic del pare, Delfí Mateu, que després ho va fer un cosí, Joaquim Pujol, i que finalment se'n va encarregar el fill Jordi, l'any 1990.

Segons la transcripció de la declaració a la qual ha tingut accés l'ACN, el primer administrador dels diners va ser un amic del pare de Jordi Pujol, Florenci, anomenat Delfí Mateu. Segons la declaració Mateu va morir el 1992 o el 1993.

El 1989, a causa de l'edat, Mateu va anunciar la voluntat de deixar de gestionar els diners i va proposar com a substitut un cosí de Jordi Pujol Soleu, Joaquim Pujol Figa. El cosí va acceptar la tasca, però uns mesos després seria nomenat secretari general de la Presidència, i renunciaria a la gestió del llegat dipositat a Andorra. Va ser aleshores quan es va encarregar la feina al fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, la primavera del 1990.

Altres fets que ha declarat Pujol és que els diners no es van repartir fins que tots els fills van ser majors d'edat, i que després cadascú en va fer el que va voler, perquè ell no en va voler saber mai res. El primer a regularitzar els diners a Espanya, segons ha dit i es recull a la transcripció, va ser el seu fill Josep.

Finalment, cal destacar que en un moment de la sessió el fiscal li ha fet notar que un seu gendre, el marit de Marta Pujol Ferrusola, va regularitzar una quantitat de diners "important". Pujol ha manifestat que aquests diners no tenien res a veure amb els del llegat, sinó que procedien de negocis que el gendre tenia a Mèxic.