L'amo i president de Cirsa, Manuel Lao, ha negat aquest dilluns al matí que mai hagi parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la compra, per part de la seva empresa, de la planta de Sharp a Sant Cugat del Vallès el 2011. D'aquesta manera desmentiria algunes converses telefòniques on Oriol Pujol comentava al seu amic Sergi Alsina que havia concertat una reunió entre Mas i Lao per parlar del tema. Lao ha dit que parla relativament sovint amb Mas, sense necessitat d'intermediaris, però no ho ha fet mai d'aquest tema, ja que no el portava directament ell, sinó el seu fill.

Lao ha declarat aquest dilluns com a testimoni davant de la jutgessa que investiga la suposada trama de les ITV i de les comissions per deslocalitzacions industrials que hauria rebut Pujol. Segons fonts jurídiques, l'empresari del sector dels jocs d'atzar ha explicat que no coneix personalment ni Oriol Pujol ni Sergi Alsina, intermediari entre Cirsa i Sharp, tot i que en les trucades entre ells dos intervingudes hi ha constants referències a Lao i al seu fill, que també es diu Manuel. De fet, aquesta important operació, ha dit Lao, la portava el seu fill i ell només ha reconegut haver parlat amb representants d'Alta Partners, l'empresa d'Alsina, però no directament amb Alsina.

En les seves respostes al jutjat, Lao, que no ha volgut fer declaracions als periodistes, ha dit que les negociacions entre Sharp i Cirsa van estar a punt de trencar-se per motius fiscals, però els polítics tenien molt d'interès en l'operació, i aquesta es va acabar tancant a finals del 2011.

D'altra banda, un altre empresari que va intervenir en la compra d'una nau d'una multinacional, Yamaha, també ha negat haver parlat de la qüestió amb Mas o Pujol, i ni tant sols els coneix personalment. Alfonso Manuel Sesé, del Grupo Sesé, va comprar la nau de Yamaha a Palau-Solità i Plegamans el 2012, i també va intervenir en les negociacions per fer un aparcament de cotxes nous al costat de la fàbrica de Seat a Martorell que no es va arribar a fer.

Segons fonts jurídiques, Sesé ha negat que tractés amb Mas o Pujol per cap tema, i tampoc cap d'aquestes dues operacions. A qui sí coneix és Sergi Alsina, per ser l'intermediari en la compra de la seu de Yamaha. El testimoni ha explicat que durant les negociacions es van consultar qüestions fiscals amb l'expresident de l'Agència Tributària de Catalunya Lluís Franco, com aquest va reconèixer, però ha assegurat que el principal escull van ser les qüestions laborals dels treballadors de Yamaha.

Per últim, també ha declarat un advocat que feia d'assessor fiscal de Pujol i la seva esposa, Anna Vidal. Modest Llopis ha explicat que sempre recomanava a Vidal que fes factures més extenses i detallades, però no ha sabut justificar perquè les factures de l'esposa de Pujol per a Alta Partners eren tant genèriques. A més, tampoc ha detallat en què consistia el dossier d'assessorament de Vidal a través d'Avima a Alsina per a la compra de la nau de Sharp.

Llopis va enviar a Vidal per correu electrònic una proposta de contracte entre Avima i Alta Partners el novembre del 2011, però amb data d'octubre del 2010. Segons ell, inicialment es va fer un pacte verbal, però no es va plasmar en paper fins un any després.