L'alcalde en funcions de Figures, Manel Toro, ha explicat que les obres per arreglar l'esvoranc de la Rambla són "d'absoluta urgència" i començaran en breu. Des de primera hora d'aquest matí s'ha constituït el gabinet de crisi amb membres de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i tècnics per analitzar els desperfectes que ha causat la llevantada a la ciutat. En principi, els treballs consistiran per reforçar el tram del carrer afectat i és possible que s'allarguin durant els propers dies. D'altra banda, s'ha activat un dispositiu amb vehicle especial per transportar persones amb poca mobilitat fins a llocs més segurs si ho necessiten. El poliesportiu es mantindrà obert per acollir els evacuats.

El primer tinent d'alcalde a Figueres, Manel Toro, ha alertat que a partir del migdia es preveuen noves pluges que podrien empitjorar la situació tant als accessos a Figueres com a dins mateix de la ciutat. Es per això que ha fet una crida a la ciutadania perquè intentin evitar en la mesura del possible els desplaçaments en cotxe i que només truquin als serveis d'emergències en cas d'extrema necessitat per evitar el col·lapse de les línies.

Toro ha apuntat que s'ha habilitat un dispositiu de vehicles especials per transportar gent gran i persones amb poca mobilitat que no puguin desplaçar-se en cas de necessitat. A més, i com ja s'ha fet durant la nit, s'ha habilitat el poliesportiu municipal com a centre d'acollida. Tot això serà controlat des de el centre de comandament que s'ha instal·lat a les oficines centrals de la Guàrdia Urbana de Figueres.

Pel que fa a les afectacions, Toro ha explicat que la principal ha estat l'esvoranc a la Rambla del municipi. En aquest sentit, ha afegit que l'aigua ha trencat una part del mur i ha provocat que una part del paviment de la calçada de baixada hagi cedit. A més, dos arbres centenaris han caigut per la força de l'aigua afectant unes casetes de la fira de Nadal.

Per evitar mals majors, Toro ha explicat que ja s'ha comunicat als veïns de la Rambla que es traslladin a un domicili alternatiu mentre durin les obres de reparació de l'esvoranc. Pel que fa als veïns de la plaça Josep Pla, podran restar amb normalitat a casa seva. Toro ha afegit que les obres de reforçament "no seran qüestió d'hores" perquè els danys han estat molt importants i cal reforçar tota la calçada amb urgència perquè s'ha quedat sense base i cal estudiar si els trams anterior i posterior de l'esvoranc estan afectats.

Sobre els accessos a la ciutat, Toro ha explicat que l'N-II ja està oberta a la circulació amb normalitat i que l'entrada a la ciutat per la N-260 presenta encara moltes complicacions i que àmplies zones de Figueres i els voltants encara estan negades per l'aigua com ara la part de Vilatenim, la Marca de l'Ham i les Moragues.