El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, s'ha mostrat convençut que el Gran Recapte ha aconseguit l'objectiu que s'havia marcat i que ha recollit més de 4 milions de quilos d'aliments. De fet, segons Arruga, segurament s'ha superat aquesta xifra perquè encara s'han de comptabilitzar molts productes. El president d'aquesta entitat ha agraït les donacions dels ciutadans que ho han fet possible i la col·laboració dels més de 2.000 voluntaris. Aquest dissabte s'han començat a classificar els productes recollits que es destinaran a 250.000 famílies que no tenen cobertes les necessitats bàsiques. Per fer-ho caldran més voluntaris, que es poden inscriure al web de l'entitat.

El Banc dels Aliments ha aconseguit la fita que s'havia marcat en aquesta edició: arribar als 4.000.000 de quilos d'aliments. El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ha qualificat de "festa de la solidaritat" el Gran Recapte d'aquest any que ha comptat amb més de 20.000 voluntaris que han recollit queviures en 2.000 mercats i supermercats de tot el país.

En aquest sentit, Arruga ha agraït als ciutadans que han col·laborat amb el Gran Recapte aportant queviures i ha remarcat que tot plegat ha estat possible gràcies als 20.000 voluntaris. A més, ha recordat que durant tota la setmana encara es poden fer donacions a través de les pàgines web del Banc dels Aliments i del Gran Recapte.

Tot i que encara no s'han comptabilitzat els quilos d'aliments que s'han recollit entre aquest divendres i aquest dissabte, Arruga s'ha mostrat convençut que s'han superat els 4.000.000 de quilos. Davant d'això, ha demanat un cop de mà a la ciutadania per poder-los classificar i fer arribar a les 250.000 famílies que no tenen cobertes les necessitats bàsiques. La classificació dels aliments s'ha començat a fer aquest dissabte i s'allargarà durant els pròxims quinze dies. Una feinada que requerirà, una vegada més, la col·laboració de la ciutadania, que es pot inscriure com a voluntària a les pàgines web del Banc dels Aliments i del Gran Recapte. La distribució dels queviures es començarà a fer aquest dilluns.

425 tones d'aliments a les comarques gironines

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que durant l'edició d'aquest any del Gran Recapte s'hauran aconseguit al voltant de 425 tones de menjar, una xifra inferior a la de l'any passat a causa de la pluja. Tot i que durant divendres i dissabte al matí el ritme de recollida d'aliments ha estat molt bo, amb un augment del 20% respecte a l'any passat en alguns casos, a partir de la tarda s'ha detectat un fre provocat per les fortes pluges que han caigut a determinades zones del país.

Es tracta d'una xifra provisional, que s'haurà de confirmar els pròxims dies quan s'hagi fet el recompte definitiu de tots els aliments rebuts als més de 400 punts de recollida que hi havia repartits en un centenar de poblacions gironines.

No obstant això, des de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Girona es fa un balanç molt positiu del resultat aconseguit, ja que demostra la gran solidaritat dels ciutadans que, en aquesta sisena edició del Gran Recapte han confirmat que coneixien perfectament aquesta campanya.