El fiscal ha demanat al jutge que ampliï la causa oberta contra l'expresident català Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, per la fortuna que durant anys van ocultar a l'estranger als seus fills Marta, Mireia i Pere, que el juliol passat van regularitzar part d'aquests diners que tenien a Andorra. En un escrit, el fiscal anticorrupció Alejandro Luzón reclama al titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona que admeti a tràmit la querella presentada per Podem-Guanyem i ICV en relació amb les seves acusacions contra el matrimoni i els seus fills Marta, Mireia i Pere. El fiscal, però, rebutja la pretensió de Podem-guanyem que la causa també vagi dirigida contra altres tres fills dels Pujol -Jordi, Josep i Oriol- (tots els altres menys Oleguer), així com a persones pròximes a la família, com l'empresari Carles Sumarroca i els seus fills Carles i Jordi, l'exdona del fill gran dels Pujol, Mercè Gironès, i Jordi Puig, el germà del conseller d'Empresa Felip Puig.

Segons el fiscal, la querella de Guanyem-Podem, a la qual es va sumar també ICV, és una reproducció de la qual ja van formalitzar davant l'Audiència Nacional, amb l'única diferència que no es dirigeix contra Oleguer Pujol Ferrusola, l'única persona contra la qual l'escrit va ser admès a tràmit pel jutjat central d'instrucció número 1. Per al fiscal, no procedeix admetre la querella de guanyem-Podem respecte a Jordi, Josep i Oriol Pujol Ferrusola ni contra la família Sumarroca, ni Mercè Gironès ni Jordi Puig, de manera que només interessa la seva admissió respecte a Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere.

Més causes

El ministeri públic recorda en aquest sentit que el jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ja té oberta una causa contra Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona Mercè Gironès, en la que recentment han estat imputats diversos dels empresaris propers a la família Pujol que guanyem-Podem demanava que s'investiguessin també des de Barcelona. En el seu escrit, el fiscal aclareix que, "de moment", el procediment obert pel jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona es dirigeix contra l'expresident Jordi Pujol Soley i la seva esposa, Marta Ferrusola Lladós, per investigar la procedència dels fons que la mateixa Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere van ingressar a Hisenda els dies 7, 28 i 20 de juliol de 2014, per procedir a la regularització fiscal.

En l'escrit, el fiscal també planteja que totes les acusacions populars que es personin en la causa oberta al jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona contra els Pujol s'adhereixin sota la direcció lletrada de Manos Limpias, que va ser el primer a querellar-se. El fiscal anticorrupció, a més, adverteix sobre el "nombre creixent" d'acusacions populars que pretenen personar-se en la causa, que el jutge de Barcelona va obrir a instàncies de Manos Limpias després de la confessió de Jordi Pujol.