El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, veu possible construir un tercer espai polític a Catalunya que aspiri a liderar el país al marge de CiU i ERC. Així ho va explicar en una entrevista a TV-3, en què va parlar directament de la confluència amb Podem. "Avui amb Podem seríem capaços de definir un front que signifiqui un tercer espai per a liderar Catalunya? Tant de bo", va indicar. De fet, la hipotètica confluència amb Podem serviria, segons Herrera, per fer aflorar també el debat sobre la desigualtat social, a l'ombra actualment del dret a decidir i la independència. El líder ecosocialista va subratllar que la seva formació continuarà defensant el dret a decidir i la consulta definitiva, però que també se centrarà en els dos principals problemes que té avui Catalunya: "l'atur i la desigualtat social d'una banda i la corrupció de l'altra".

En un altre ordre de coses, el ple d'Iniciativa per Catalunya (ICV) i el consell d'EUIA de Barcelona han validat el codi ètic acordat amb Guanyem Barcelona, Podem i Procés Constituent, cosa que per a ICV-EUiA suposa "un pas endavant en la configuració d'una candidatura de confluència" per a les eleccions municipals. Segons fonts d'ICV-EUiA, aquestes formacions i plataformes treballen per "vertebrar" una candidatura única a l'Ajuntament de Barcelona i poder arribar a un acord en el termini d'un mes i mig.

La candidatura de Guanyem, que encapçala l'activista Ada Colau, ha informat que el codi ètic signat per les cinc formacions serà sotmès a un procés de participació ciutadana i es podrà votar des d'avui i fins al 3 de desembre.