El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha nomenat el magistrat José Francisco Valls ponent de la querella que divendres passat va presentar la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació fons públics i usurpació d'atribucions judicials. L'alt tribunal ha rebut fins aquest dilluns 22 denúncies contra el president de la Generalitat pel 9-N i per aquest motiu ha demanat a la Fiscalia "que informi sobre la connexió entre tots aquests procediments i si cal que s'acumulin".

La sala civil i penal del TSJC ha repartit aquest dilluns la querella que divendres passat va presentar la Fiscalia Superior de Catalunya contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per uns presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació fons públics i usurpació atribucions judicials.

L'alt tribunal ha indicat que seguint els torns ordinaris de repartiment establerts per la sala, s'ha designat ponent de la querella el magistrat José Francisco Valls i els altres dos magistrats que formaran part de la sala d'admissions són el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i Enric Anglada. Els tres magistrats hauran de decidir si admeten a tràmit la querella. El TSJC recorda que aquesta sala d'admissions no té cap termini per tal de resoldre sobre l'admissió a tràmit o no de la querella.

Fins aquest dilluns el TSJC ha rebut un total de 22 denúncies i querelles dirigides contra el president de la Generalitat i membres del Govern i del Parlament de Catalunya. Per aquest motiu, Miguel Ángel Gimeno ha demanat al Fiscal Superior de Catalunya "que informi sobre la connexitat entre tots aquests procediments i si cal que s'acumulin".