El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha titllat aquest dimecres de "gesticulació" del poder l'aval de la Junta de Fiscals de Sala a la querella que vol impulsar el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel 9-N. En aquest sentit, Bosch ha assegurat que res no canvia amb aquesta decisió i que el procés català continua endavant amb "tota la força". Així ho ha manifestat davant el periodistes al Congrés dels Diputats. Així mateix, el portaveu d'ERC ha advertit al govern espanyol no aturarà la voluntat de milions de persones "a força de querelles".

Alfred Bosch ha lamentat l'actuació de la Fiscalia perquè entén que la querella es dirigeix contra "tota la gent que va actuar en règim de desobediència". És per això que el cap de files dels republicans ha assenyalat que el govern espanyol "s'equivoca si creu que aturarà la voluntat de milions de persones a força de querelles", per afegir que el procés continua endavant amb "tota la força" i "en forma" per arribar a "les conclusions democràtiques a les quals volem arribar tots", que passen per deixar en mans dels ciutadans la decisió sobre "el futur" de Catalunya.

El portaveu d'ERC al Congrés ha lamentat que "el govern del PP hagi utilitzat la Fiscalia com un instrument polític més", i ha avançat que la formació independentista dirigirà un seguit de preguntes a l'executiu de Mariano Rajoy en seu Parlamentària perquè expliqui "les instruccions i les pressions que pugui haver exercit sobre la Fiscalia". "Preguntarem quina ha estat l'actuació del govern en aquest procés i en relació a la Fiscalia", ha subratllat.

Bosch ha insistit en denunciar la "politització" de les institucions de l'Estat per part del govern espanyol assegurant que s'està produint una "explotació política" a favor dels seus interessos. Bosch ha afegit que "tenim la sensació que els costa molt entendre i admetre que darrere aquest procés hi ha milions de voluntats", i ha acabat amb una advertència: "Actuant contra una, dues o tres persones no es pot aturar un procés que és molt més ampli ja que surt de l'arrel de la societat civil catalana".