El portaveu de C's, Matías Alonso, ha opinat aquest dimecres que la Fiscalia de l'Estat "arriba tard i no aporta cap solució" perquè "el mal ja està fet" a Catalunya. Al seu parer, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha perdut "tota la seva credibilitat" perquè va permetre que el 9-N es pogués celebrar el procés participatiu que havia dissenyat la Generalitat. Segons ell, "l'estat de dret estava de vacances i no va estar malauradament vigent a Catalunya" el passat 9 de novembre. "És per això que ha reclamat eleccions, tant a Catalunya com a Espanya. "No n'hi haurà prou amb querelles a destemps ni amb passejades amb seguici pel centre de Barcelona", ha indicat en roda de premsa.

"El que pretén fer ara el fiscal en nom del govern d'Espanya arriba tard i no aporta cap solució. No serveix per a res, per a res més que per seguir minant el prestigi de les institucions de l'Estat", ha diagnosticat Alonso després que la junta de fiscals hagi donat suport a Eduardo Torres-Dulce en la presentació d'una querella contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel 9-N.

I és que Alonso ha remarcat que la "paròdia consultiva" del 9-N no s'hauria d'haver produït mai, i ha recordat que Rajoy va dir que no tindria lloc. "Un cop més ens va deixar clar que no està a l'alçada de les circumstàncies i sobretot de la seva responsabilitat. Potser pensa ara que impulsar una querella per delictes que s'han comès per la seva ineptitud li retornarà la iniciativa i el prestigi perdut, però nos serà així", ha advertit.

El diputat de C's ha indicat que "el mal ja està fet" i que la "fractura sociopolítica" a Catalunya "ja ha cobrat forma", motiu pel qual ha demanat eleccions catalanes i també espanyoles, perquè "la solució a la crisi institucional no és trencar Espanya, sinó reformar-la, i calen noves majories als parlaments per fer les reformes necessàries".