Els portaveus dels grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i del Mixt (CUP) ha enviat una carta al Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, declarant-se "els mandants i coautors de les accions que s'imputin als membres del Govern de la Generalitat derivades de l'organització i execució" del 9-N. Els grups recorden a Torres-Dulce que el Parlament va aprovar una moció la setmana passada on assumia "de manera solemne i col·lectiva totes les conseqüències que es poguessin derivar" del procés participatiu. El text avalat per la cambra catalana rebutjava frontalment qualsevol intent d'exigència de responsabilitat per via judicial.

La carta, signada per Jordi Turull, Marta Rovira, Dolors Camats i David Fernández, reacciona així a la intenció de Torres-Dulce de presentar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. La intenció dels grups parlamentaris és fer-se responsable dels mateixos fets que s'imputin als tres.

"Aquests grups parlamentaris informen de l'assumpció per part del Parlament de Catalunya de totes les responsabilitats que puguin derivar de la celebració d'aquest procés participatiu, i admeten ser els mandants i coautors de les accions que s'imputin als membres del Govern de la Generalitat derivades de l'organització i execució del citat procés democràtic", apunta la missiva.