El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va revelar ahir que el seu departament ha ordenat a la policia que indagui sobre la filtració de la informació publicada a El Mundo relativa al suposat compte bancari a Suïssa de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de CiU, que investiga la policia. Fernández Díaz va respondre d'aquesta manera a una pregunta del diputat de CiU Feliu-Joan Guillaumes, qui, en el ple del Congrés, va acusar el ministre de construir un "lego del despropòsit" i de convertir Interior en el "ministeri de la mentida". "És la seva oportunitat de dir aquí que aquesta informació no es fonamenta en cap tipus de font oficial", va demanar el diputat nacionalista, al que el titular d'Interior va contestar que la policia va rebre una informació sobre aquest assumpte i va obrir, "com és la seva obligació", una investigació, que "ja està en mans de la Fiscalia Anticorrupció". Respecte a les acusacions que Interior va filtrar aquesta informació, Fernández Díaz ha deixat clar que el mateix dia en què es va publicar la notícia la Direcció Adjunta de la Policia va ordenar a la unitat d'Afers Interns que obrís una informació reservada per aclarir el succeït.

No va convèncer a Guillaumes la resposta del ministre, de qui va dir que sempre que li preguntaven per informes policials filtrats contestava amb un "ahhhhhh". A més va dir que el seu departament era "el ministeri de la mentida". "Sempre en el mateix diari. La gent té dret a saber el que passa. No té dret a generar aquesta inseguretat. Dimiteixi, la llista és massa llarga de les coses que està fent malament", va emfatitzar.

La resposta

Fernández Díaz va recordar el cas de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. En el seu moment el mateix mitjà va publicar una altra informació que la UDEF de la Policia investigava irregularitats en la gestió de l'exdirigent català. "Em van acusar de ser el responsable del linxament d'un polític de trajectòria irreprotxable", va recordar Fernández Díaz abans d'exigir més prudència en el cas Trias en acusar-lo que ell mateix havia estat el que havia pressionat a periodistes. I va postil·lar: "Demostreu-ho perquè jo no tinc demostrar la meva innocència".