El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va confirmar ahir que el titular d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, portarà els pressupostos al Parlament el dimarts 2 de desembre, després de ser aprovats pel Consell Executiu, tal com ja havia apuntat el mateix Mas-Colell. Pel que fa als possibles suports un cop ERC ha declinat avalar els comptes, Homs va apuntar que un cop estiguin al Parlament, serà llavors quan es pugui veure quines són les posicions que tenen els diferents grups.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va replicar a CDC que els socialistes no estaven disposat a fer la "viu-viu" i va apostar per eleccions anticipades "com més aviat millor" si no era possible un acord d'estabilitat. En una entrevista a Els Matins de TV3, Iceta va descartar pactes puntuals amb CiU pels dos anys de legislatura que queden després que el coordinador general de CDC, Josep Rull, rebutgés allargar la legislatura fins al 2016 amb el PSC perquè "voldria dir renunciar a la independència". D'altra banda, Iceta va demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que aprofités la seva visita a Catalunya del 29 de novembre per reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Iceta va considerar que a CiU li hauria "d'omplir de joia" que el PSC ofereixi un pacte d'estabilitat tenint en compte que han perdut el seu soci i que tenen "moltes dificultats". "Haurien d'estar encantats", va reblar. En aquest sentit, va rebutjar la possibilitat d'arribar a pactes puntuals amb el Govern: "Diuen que no a un acord d'estabilitat i permanent i nosaltres per fer la viu-viu no ens hi veiem", va assegurar per després afegir que si "aquest és el final i no hi ha cap altre final possible, potser que fem eleccions com més aviat millor i que els catalans puguin repartir les cartes". Segons el primer secretari del PSC, és un error convocar eleccions però encara més "anar passant dia a dia sense saber on es va".