L'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill, Josep Lluís Núñez i Navarro, van ingressar ahir a la tarda a la presó de Quatre Camins, al municipi de la Roca del Vallès, per complir els dos anys i dos mesos que els ha imposat la justícia pel "cas Hisenda", que els va portar a subornar inspectors d'Hisenda.

El també constructor i promotor immobiliari, de 81 anys, i el seu fill van complir així amb el requeriment de l'Audiència de Barcelona, que a principis d'aquest mes de novembre els va donar un termini de deu dies per ingressar a la presó després de desestimar els seus últims recursos.

En el cas de l'expresident del Barça, la secció novena de l'Audiència va rebutjar la petició perquè se suspengués el seu ingrés a la presó a l'espera que el Govern resolgués sobre el seu indult, a l'entendre que aquesta mesura de gràcia té nul·les perspectives de prosperar i que el condemnat no és "una persona rehabilitada", per no haver mostrat mostres de penediment.

Un "comportament continuat"

La condemna de dos anys i dos mesos que ara començarà a complir li va ser imposada pel Tribunal Suprem (TS) per subornar inspectors d'Hisenda perquè fessin els ulls grossos en les seves revisions tributàries. L'Audiència Nacional va rebutjar el recurs dels advocats de Núñez per ajornar l'entrada a la presó donada la gravetat dels fets que va cometre, ja que "no es va tractar d'una conducta ocasional, puntual, episòdica i d'escassa transcendència, sinó d'un comportament continuat" que es va perllongar durant deu anys.

L'Audiència, que va imposar a Núñez una condemna de sis anys -que després el Suprem va rebaixar a dos anys i dos mesos-, recorda que el processat ja es va beneficiar d'un atenuant de dilacions indegudes, per la qual cosa ara no ha cregut raonable tornar a valorar aquesta circumstància per lliurar-lo de la presó.

En el cas de Núñez fill, la sala esgrimeix en les seves actuacions els mateixos arguments que va utilitzar per ordenar l'ingrés a la presó de l'expresident del FC Barcelona i recorda que Josep Lluís Núñez i Navarro, com el seu pare, "no ha donat la menor mostra de penediment i contrició", per la qual cosa no se'l pot considerar rehabilitat o reinserit.