Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, va facturar a l'empresa Copisa al voltant de 3,2 milions d'euros per actuar d'intermediari en vuit operacions, la majoria immobiliàries, per a empresaris que ahir van afirmar davant del jutge Pablo Ruz que ni tan sols el coneixen. El jutge que investiga l'origen de la milionària fortuna a l'estranger trobada a Jordi Pujol Ferrusola va prendre declaració a 17 testimonis, una desena d'ells empresaris amb els quals suposadament va intermediar per a diferents negocis. Segons fonts presents en la declaració, tots ells menys un, el vicepresident de Relacions Institucionals del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, van afirmar que no el coneixien i que mai va intermediar en les operacions, per les quals el primogènit dels Pujol suposadament va cobrar de Copisa -l'empresa del seu amic de la infància- uns 3,2 milions.

Moltes d'elles van consistir en compravendes de finques, concretament a Ronda (Màlaga), l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa (Vallès Occidental) i Madrid, negocis que diversos testimonis han coincidit a destacar que eren senzills de dur a terme. També va facturar per intermediar en la compravenda de dues plantes fotovoltaiques a Ciudad Real i Albacete, així com en la construcció de túnels a Andorra, ampliació d'una refineria a Cartagena i recerca de terrenys per a Vilarrubí a les zones de Lleida i Girona. Vilarrubí va ser l'únic dels empresaris que va abonar els treballs que va facturar fa uns dos anys a Pujol Ferrusola per buscar-li els terrenys per a un negoci hípic, encara que va ir haver-li pagat per això 20.000 euros quan figura una factura de la seva empresa, CVC, per 330.000 euros, desfasament que no va saber explicar, segons les fonts.

Dos dels testimonis es van erigir en els verdaders intermediaris de les operacions. "Aquell senyor juro i prometo que mai va aparèixer enlloc", va dir un d'ells. Aquest testimoni va explicar a Ruz que "no donava crèdit" a les informacions que anava llegint a la premsa sobre la suposada intermediació de Pujol Ferrusola, perquè va ser ell qui va servir de contacte entre l'empresa propietària d'uns terrenys a Ronda i la seva compradora Copisa. En aquestes finques es va edificar després la urbanització Los Merinos i pels treballs d'intermediació Copisa va prometre a aquest testimoni un 3% de comissió, de la qual només en va cobrar una part i que ara reclama judicialment. Respecte a aquesta operació va declarar també un treballador de Copisa, qui va dir que "mai en la vida" havia vist Jordi Pujol Ferrusola i que només va intercanviar una trucada amb ell sobre aquests terrenys, pels quals el primogènit dels Pujol suposadament es va embutxacar 1,1 milions d'euros. Tampoc coneix al primogènit dels Pujol l'empleat d'una empresa que va contractar Copisa per a l'ampliació d'una refineria a Cartagena.