El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va considerar ahir "decebedor" que el cap del Govern, Mariano Rajoy, segueixi sense aportar una sortida per a Catalunya i li va recomanar posar-se en contacte amb ell i amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per abordar una reforma constitucional. "Si hagués estat president, en lloc de queixar-me, retraient al de davant un intercanvi de monòlegs estèril, estaria ara mateix trucant al líder de l'oposició i al president Artur Mas per obrir un procés de diàleg i de reforma de la Constitució", va afirmar Sánchez en una roda de premsa al Congrés. El líder del PSOE va acusar Rajoy "d'escudar-se i amagar-se en la falta de voluntat política" quan la seva "obligació" és aportar solucions per resoldre una crisi que, segons el seu parer, "està començant a afectar el conjunt d'Espanya".

Davant la falta d'iniciativa, Sánchez va lamentar que a Espanya hi hagi "un president resignat i un govern esgotat, sense idees" per afrontar el problema de Catalunya. A més, Sánchez va cincidir amb Rajoy que Mas ha "fracassat" en la seva estratègia amb la consulta alternativa, en haver-hi més catalans que van decidir no votar dels que sí que ho van fer, però també va imputar al cap de l'Executiu "una part d'aquest fracàs" pel seu immobilisme.

Després de recordar a Rajoy que compta amb la "lleialtat" del PSOE en la defensa de la legalitat i de la Constitució, Sánchez va insistir que "cal deixar enrere els tribunals, les querelles i els ultimàtums" i buscar solucions polítiques.