La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat al president de la Generalitat, Atur Mas, i a tots els sobiranistes que un cop hagi passat el 9-N, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no estarà disposat a "cedir a cap xantatge" dels independentistes. "Diàleg fructífer, lleial i respectuós, com amb la resta de comunitats autònomes", ha promès Sánchez-Camacho. És per això que la líder del PPC ha reclamat a Mas que a partir del dia 10 "abandoni l'aliança suïcida amb ERC" i que, de cara al diumenge, ni ell ni el Govern "es posin ni davant ni darrere del 9-N". La popular ha fet aquestes consideracions a la presentació del llibre 'El acuerdo del seny' del diputat del PPC Juan Milián.

A dos dies del 9-N, la presidenta del PPC ha aprofitat la seva participació en la presentació del llibre de Juan Milián per demanar que la política catalana pensi ja "en el 10-N, el dia després". És en aquest context que Alícia Sánchez-Camacho ha reclamat a Artur Mas que "abandoni l'aliança suïcida amb ERC, recuperi el sentit comú, i abandoni el pols, el xantatge i el desafiament a la resta d'Espanya". "Que no esperi ningú que Rajoy cedeixi res al xantatge de Mas", ha alertat la popular, tot advocant per un "diàleg" entre els dos governs "com amb la resta de comunitats autònomes i en el marc de la lleialtat".

I és que per a Sánchez-Camacho, a dos dies del 9-N, el debat sobre si es pot o no fer el procés participatiu no existeix, perquè el TC i el Suprem han deixat clar que "Mas i el Govern no poden fer ni un referèndum ni un simulacre; està suspès i seria il·legal i antidemocràtic". "La UE i les democràcies occidentals no van a acceptar ni a permetre que un líder autonòmic se salti la llei, es posi davant ni darrere del 9-N i vulneri les lleis", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha demanat a l'executiu català i al president que "no s'equivoqui". "Demano que no estigui ni davant ni darrere del simulacre de referèndum il·legal. Les entitats que facin el que vulguin, un acte de suport a la independència, a Mas o a Junqueras, però no es pot fer un referèndum ni una consulta perquè no està autoritzada i transgredeix la democràcia", ha dit, obrint així la porta a que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir organitzi el 9-N sense el caràcter oficial que donaria el Govern, a qui vol apartat de la convocatòria.